Geboorte vanuit Kracht!


“If you change the way you view birth,

the way you give birth will change”

~ Marie Mongan, HypnoBirthing®

In 5 weken van opkijken tegen jouw aanstaande bevalling 

naar een zelfverzekerde, krachtige en intuïtieve  geboorte ervaring

Voor vrouwen die voelen dat ze hun kindjes anders ter wereld willen brengen

Je wilt weer leren vertrouwen op jouw intuïtie en de kracht en wijsheid van jouw lichaam en je samen met je (geboorte)partner goed voorbereid zijn en daar ook samen de nodige tijd en energie in steken.
Je beseft je dat de programmeringen rondom geboorte, die wij vanuit de wereld om ons heen krijgen, niet dienend zijn en ook niet “de waarheid”.
Je bent je bewust van de kracht van je mind en weet dat wat je gelooft en denkt jouw realiteit bepaald.
Je weet dat geboorte enorme invloed heeft op jouw als moeder en bepaald hoe jouw kindje voor het allereerst in aanraking komt met de wereld.

Marjolein

Bekrachtigde mama

Kim’s begeleiding zorgde ervoor dat ik mij comfortabel en heel ontspannen voelde tijdens de geboorte van mijn 2e kindje. Ik heb zoveel waardevolle informatie gekregen, waardoor ik veel beter voorbereid de bevalling in ging en ik heel bewuste keuzes heb kunnen maken, maar ook dingen makkelijker kon los laten die anders liepen dan ik had gehoopt.

Als je aan geboorte denkt...

Dan komt waarschijnlijk het beeld van heftige, pijnlijke bevallingen, waarbij het vruchtwater hoog opspat en de moeder zwetend en krijsend op haar rug probeert haar kind eruit te persen bij je omhoog. Vooral Hollywood films zijn er goed in geboortes als iets dramatisch of hilarisch te laten zien.

Die beelden hebben een enorm effect op de manier waarop jij jouw aanstaande geboorte ziet. 


 Je hoort om je heen alleen maar hoe pijnlijk en zwaar een bevalling is, hoe vrouwen compleet de controle kwijtraken en wat er allemaal mis kan gaan.
"Even tanden op elkaar en dan krijg je het mooiste cadeau". Maar wat nou als ik je vertel dat het helemaal niet zo hoeft te gaan, sterker zo hoort het niet te gaan.
Alle verhalen die je om je heen hoort over geboorte, beïnvloeden je gedachten  op bewust en onbewust niveau. En als die verhalen voornamelijk negatief zijn dan is het resultaat dat je echt wel op ziet tegen de geboorte van jouw kindje en je af vraagt: Doet het echt zoveel pijn? Kan ik het wel? Wat als het mis gaat?


Een op de drie vrouwen kijkt negatief terug op haar bevalling en een op de zeven vrouwen ervaart de bevalling zelfs als traumatisch.

Hoe komt het dat deze cijfers zo bizar hoog zijn? Op de eerste plaats staat onvoldoende en onrealistisch voorbereid zijn, niet goed weten hoe het geboorteproces werkt en wat jouw lichaam nodig heeft om deze magische taak te volbrengen. Maar ook het gevoel van dat de bevalling hun overkomen is, veroorzaakt de nare geboorte ervaring bij veel vrouwen.
Wanneer je beter weet wat je kunt verwachten en je goed geïnformeerd bent over de mogelijke scenario’s maar ook de keuzes die je kunt maken tijdens de geboorte van je kindje, juist wanneer het anders loopt dan gehoopt, zorg je dat jouw geboorte ervaring er wel een is waar je mooi, trots  en bekrachtigd op terug kunt kijken.


De enorme medicalisering van de geboortezorg de afgelopen decennia, bedoelt om geboorte veiliger en makkelijker te maken, heeft de angst bij aanstaande ouders maar ook zorgverleners in veel gevallen alleen maar verergerd. Het is fantastisch dat wij de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van alle medische kennis die er inmiddels is wanneer het echt nodig is, maar er wordt zo vaak, vanuit een protocol, onnodig ingegrepen.

Geboorte is iets heel natuurlijks waar ons vrouwenlichaam perfect voor gemaakt is! Maar het wordt gezien als iets medisch.
Er wordt uit gegaan van het vermijden van risico’s in plaats van te vertrouwen op de kracht en wijsheid van ons lichaam.
Wij worden gevraagd om volledig tegen onze oerinstincten in te gaan, om vervolgens in te grijpen op momenten dat dit absoluut niet nodig is.

Het vermijden van deze risico’s is gebaseerd op angst en dat ervaren vrouwen tegenwoordig steeds meer rondom zwangerschap, geboorte en het moeder zijn.
Dat is simpelweg onnodig en kan jou in de weg staan om jouw kindje ontspannen, vanuit regie en vertrouwen ter wereld te brengen.

Want, lieve vrouw jij bent niet gemaakt om

Angst te hebben

 voor de geboorte
van jouw kleintje

Zoveel pijn te
hebben tijdens het
baren van jouw kind

Te bevallen met 

allerlei complicaties

en interventies

Het gevoel te hebben dat de geboorte je is 

overkomen

The same body that knows how to grow baby,
knows how to birth baby

Allereerst zijn alle geboortes natuurlijk, of je nu een vaginale bevalling hebt zonder interventie, een keizersnede of een geboorte met een ruggenprik – het is allemaal natuurlijk.
Jij hebt alles al wat je nodig hebt om een mooie, bekrachtigende geboorte te beleven. Je lichaam is perfect ontworpen om je baby geboren te laten worden.
Als je begrijpt hoe zij functioneert, zonder enige hinder door angst, wordt het duidelijk dat een mooie, bekrachtigende geboorte ook voor jou mogelijk is!

Een geboorte waarbij jij zelf de regie in handen hebt, zorgt ervoor dat je jouw moeder zijn kunt beginnen vanuit kracht en vertrouwen in plaats vanuit trauma, waar je dan ook nog eens mee moet dealen terwijl je net een baby hebt gekregen.

Je zult  meer autonomie en zelfbeschikking ervaren in het geboorteproces en maakt beslissingen waar je achter staat. Wat er ook op je pad komt, hoe de bevalling uiteindelijk ook verloopt. En dit zet de toon voor jouw verdere reis als moeder.

Maar ook voor jouw kindje is het zo fijn en belangrijk om rustig en zacht ter wereld te komen.
Wanneer je liefdevol, rustig en vol vertrouwen geboren wordt, dan heeft dat veel invloed op de rest van je leven.
In je hersenen wordt een referentiekader van ontspanning, zelfvertrouwen en verbondenheid vastgelegd.
Dit vormt de bril waardoor je naar de wereld kijkt en hoe je in het leven staat.

Laat mij je helpen om jouw kindje ontspannen, zonder angst maar vol vertrouwen in jezelf en jouw lichaam ter wereld te brengen

De afgelopen 10 jaar heb ik al honderden vrouwen zoals jij geholpen zich goed voor te bereiden, zij wisten hoe het geboorteproces precies werkt, wat hun lichaam nodig heeft en wat te verwachten, zodat zij hun kleintjes met een positieve geboorte mindset vanuit vertrouwen en overgave ter wereld hebben gebracht.

Ik kan je geen bevalling garanderen zonder complicaties of ingrepen, maar mijn coaching vergroot wel aanzienlijk jouw kansen op de meest positieve geboorte ervaring die mogelijk is.
Ik deel mijn kennis en tools waarmee je door alle verschillende wendingen kunt navigeren die de geboorte van je kindje zou kunnen nemen.
Je zult je zelfverzekerd, ontspannen en krachtig voelen in de keuzes die je maakt, ongeacht hoe je baby ervoor kiest ter wereld te komen.

Door alle kennis, tools en handvatten was ik eigenlijk helemaal niet meer bang voor de pijn! Geheel onverwachts zijn we toch thuis gebleven. Dat had ik nooit gedacht.

Nina

Hoi, ik ben Kim

Ik deel graag de inzichten met jou die ervoor gaan zorgen dat jij jouw kindje anders dan de huidige standaard ter wereld wilt brengen, een mooie, bekrachtigende geboorte waarbij jij zelf de regie hebt.

En de realisatie dat ook jij het moeder zijn meer vanuit rust, ontspanning, zelfvertrouwen en innerlijk weten kunt ervaren.

Vanuit onze natuurlijke blauwdruk, zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft.

Ik voelde dat ik het anders wilde doen, dat het ook echt anders hoorde te gaan

Al sinds ik klein ben, heb ik altijd een sterk gevoel van vertrouwen in ons eigen lichaam, onze natuur gehad.
Door de geboortes van mijn kinderen is dit alleen maar gesterkt en groter geworden.

Na eerst een aantal jaar als Hatha yogadocente te hebben gewerkt, ben ik mij gaan specialiseren in geboorte. Ik heb verschillende opleidingen en trainingen gevolgd, o.a. bij Integrale Yoga Nederland en HypnoBirthing International.
Sindsdien heb ik al honderden vrouwen mogen helpen meer autonomie en vertrouwen in hun zelf en hun lichaam te ervaren in het prilste begin, hun zwangerschap, tijdens de geboorte van hun kleintje en dat prachtige, maar ook overweldigende eerste jaar.


Mijn kinderen zijn allebei thuis ter wereld gekomen. Ik kijk vol bewondering en trots op deze heftige, intensieve, maar ook mooie en bekrachtigende ervaringen terug. Het zijn de mooiste, belangrijkste en meest vormende ervaringen tot nu toe voor mij geweest.
Het lijkt daarom misschien alsof alles voor mij eenvoudig en makkelijk is af gegaan, maar dat was echt niet zo.
Toen ik zwanger was van mijn dochter, was ik ook onzeker en vond ik mijn bevalling best spannend. Ik was vooral bang voor de pijn en het leek doodeng om de controle te verliezen.
Ik hoorde om mij heen alleen maar de verhalen over heftige bevallingen, van vriendinnen, moeder, collega’s. Ze verklaarden me bijna voor gek dat ik überhaupt over een thuisbevalling, zonder pijnbestrijding nadacht… “Je weet echt niet waar je aan begint, wat je te wachten staat” was het veel gehoorde antwoord.
Er was slechts 1 vriendin die met mij een mooi bevallingsverhaal kon delen.

Wij zijn de enige zoogdieren waarbij geboorte vaak 

zo moeizaam en heftig verloopt.

Daarom ging ik eens op onderzoek uit...

Hoe komt het dat zoveel vrouwen om mij heen bang zijn om te bevallen en in plaats ernaar uit te kijken er vreselijk tegenop te zien en uiteindelijk  ook geen fijne ervaring hebben?
Waarom zien wij geboorte als iets medisch, wat onder begeleiding van dokters moet gebeuren, die je van je baby gaan “verlossen”?
Waarom zien wij het niet meer als iets natuurlijks, waar wij vrouwen voor gemaakt zijn!

Naast alle medische kennis en informatie die ik op deed, ben ik mij vooral gaan  verdiepen in hoe het geboorteproces nu precies werkt, hoe mijn lichaam werkt tijdens geboorte en wat ik kon verwachten, daardoor ben ik uiteindelijk beide bevallingen ingegaan vanuit vertrouwen en overgave.

De geboorte van mijn dochter Noor in 2014 was heel mooi en rustig en heeft mijn vertrouwen in mijn lichaam erg bevestigd en toen 3 jaar later mijn zoon Niek in bad en “hands off” (zonder enige hulp van de aanwezige holistische vroedvrouw) geboren werd, heb ik zelf ervaren hoe wij zonder bemoeienis en onnodige ingrepen helemaal op eigen intuïtie en kracht kunnen baren.
Als we daar maar de tijd en ruimte voor krijgen.

Stel je eens voor dat

Je vertrouwen in jezelf, je lichaam, je kindje en je partner ervaart

Jij precies weet hoe je lichaam werkt tijdens geboorte en hoe jij haar het beste kunt ondersteunen

Je beschikt over kennis en tools waar je echt iets aan hebt tijdens de bevalling

Je de regie zelf in handen hebt, ongeacht waar en hoe je kindje geboren wordt

Je baby rustig en liefdevol geboren wordt

Je trots op de geboorte kunt terugkijken, hoe deze ook verlopen is

Dat klinkt fantastisch toch?

Laat mij je dan helpen ervaren hoe jij jouw kindje ontspannen, zonder angst, maar vol vertrouwen in jezelf en jouw lichaam ter wereld kan brengen

Geboorte vanuit Kracht!

Het gaat mij er niet om dat je helemaal natuurlijk, thuis bevalt.
Het gaat mij er wel om dat jij de regie hebt over jouw bevalling en dat je bewuste keuzes maakt.
Dat je weet dat je altijd een keuze hebt.

Jij bepaalt of er ingegrepen wordt. En misschien nog wel het allerbelangrijkste, het gaat erom dat je gehoord wordt. Dat je een stem hebt. Zodat jij ook vol trots en bewondering naar jezelf kunt kijken als je je kindje na al die maanden eindelijk in je armen houdt, hoe de bevalling ook verlopen is.

Yes mama!
Iets in jou zegt dat jij ook jouw kindje ontspannen, zonder angst,
maar vol vertrouwen in jezelf en jouw lichaam ter wereld kan brengen.

Met mijn programma Geboorte vanuit Kracht! geef ik je alle kennis en het vertrouwen dat je nodig hebt om die mooie, bekrachtigende geboorte te kunnen beleven. Om zo jouw baby een zachte landing en jullie samen een liefdevolle start te geven. 

Ik geloof er heilig in dat hoe meer kinderen er mooi geboren worden, hoe mooier onze wereld wordt.

Door de cursus  kon ik een diepe staat van ontspanning bereiken, waardoor het begin (thuis) van mijn bevalling rustig en soepel verliep.  Toen de bevalling op het einde een andere wending nam en we toch naar het ziekenhuis gingen, kon ik mezelf weer makkelijk in een kalme staat  brengen  en zo beter omgaan met de intensiteit van de weeën.  Mijn man heeft ook zoveel aan de lessen en oefeningen gehad. Hij heeft mij beter kunnen helpen tijdens mijn  zwangerschap en de geboorte van onze zoon. Dit hebben wij samen als erg fijn en krachtig ervaren. 
Ellen

Als je nu start met Geboorte vanuit Kracht!...

weet je beter wat je kunt verwachten en wat je kunt doen als het anders loopt dan gehoopt, zo durf jij de geboorte over te laten aan je lichaam en de controle los te laten

weet jij hoe jij jezelf in diepe ontspanning kunt brengen, waar en wanneer je wilt, hoe je een liefdevolle en intieme sfeer kunt creëren zodat de geboortehormonen lekker kunnen stromen en jij soepeler bevalt

kun je effectieve ademhalingen toepassen die jouw lichaam ondersteunen in haar prachtige geboorteproces

ben je samen met je (geboorte)partner goed voorbereid en weet hij hoe jou te ondersteunen, zodat je samen als een team vol vertrouwen naar de geboorte toe kunt leven

kunnen jullie je wensen duidelijk op papier zetten en effectief communiceren met je zorgverlener

weten jullie wat prettig is voor je baby en hebben jullie een sterke band met jullie baby in de zwangerschap, tijdens de geboorte en daarna

€ 349,-

Jouw lichaam is perfect ontworpen voor geboorte!

In Geboorte vanuit Kracht! geef ik je alle tools zoals o.a. evidence based informatie uit de geboortezorg, HypnoBirthing en kennis over hoe jouw lichaam werkt en hoe jij haar het beste kunt ondersteunen, zodat jij ook durft te vertrouwen op jouw natuurlijke vermogen om te baren en de wijsheid van jouw lichaam.
Geboorte waarbij jij ontspannen bent en zelf de regie in handen hebt, waardoor jouw start als moeder vanuit kracht en vertrouwen is.


* In veel gevallen wordt dit programma (deels) vergoed. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

 • Liever 1:1 met mij samenwerken?

  Misschien wil jij dit programma, om welke reden dan ook, liever niet in een groep maar graag één op één volgen?
  Stuur mij dan een berichtje, dan plannen we een vrijblijvende kennismakings call in om te kijken of wij een match zijn.

  Wat krijg je

  5 wekelijkse online groepslessen, welke je (het liefst) samen met je geboortepartner volgt, op zaterdagochtend van 09.30-12.00 uur

  Uitgebreid cursusmateriaal, verdiepende teksten

  Evidence based informatie over complicaties, interventies, hoe jouw lichaam werkt tijdens geboorte, wat als het anders gaat dan gehoopt

  Ademhalings- en ontspanningstechnieken

  Visualisaties, meditaties, affirmaties

  Iedere les mooie geboortefilms kijken, waardoor je jouw onderbewuste her programmeert en jij inziet dat ook jij rustig en vol vertrouwen kunt bevallen

  Oefeningen om samen thuis te doen

  Geboorte vanuit Kracht!

  Ik neem je mee in alle stappen die ik zelf gezet heb om mijn 2 kinderen op een mooie en bekrachtigende manier, vanuit vertrouwen en regie ter wereld te brengen.

  Daarvoor is het belangrijk om je ook realistisch voor te bereiden op "als het anders gaat dan gehoopt" zodat je achteraf niet het gevoel hebt dat de geboorte je overkomen is maar je zelf bewuste, weloverwogen keuzes hebt kunnen maken.

  Als jij het programma afgerond hebt, heb jij alle tools op zak en zal jij naar de geboorte van je kindje uitkijken in plaats van er tegenop te zien.


  Wat gaan we doen

  Module 1:
  De filosofie van HypnoBirthing®
  De werking van het vrouwelijk lichaam
  De invloed van angst en pijn
  Verbinding tussen lichaam en geest
  Positieve verwachtingen
  Module 2:
  Prenatale, perinatale en postnatale binding
  Ademhalingstechnieken
  Hypnose en visualisatie
  Beperkende gedachten loslaten
  De voorbereiding van het lichaam
  Module 3:
  Visualisatie en verdiepingsoefeningen
  Stuitligging
  De verwachte datum
  Vermijden kunstmatig inleiden
  Geboortevoorkeuren
  Module 4:
  Start en verschillende fases van geboorte
  De rol van de geboortepartner
  Misvattingen over het geboorteproces
  Geboorteademhaling
  Voorbereidende oefeningen
  Module 5:
  De laatste loodjes
  Houdingen tijdens indaling en geboorte
  Het geboorteproces
  Baby’s eerste uren
  Het vierde trimester

  Bonus:

  • De originele HypnoBirthing MP3’s, professionele audiobestanden (NL & ENG)
  • Extra module "De Eerste 40 dagen
  • Mijn e-book “Grip op Geboorte”
  • Na iedere les een mail zodat je overzicht houdt en het geleerde makkelijk kunt toepassen
  • Online begeleiding tussen de live sessies in
  • Een hand-out waar alle belangrijke info en oefeningen overzichtelijk bij elkaar staan
  • Mijn speciale partner cheat sheet voor tijdens de geboorte
  • Templates voor geboortewens & postpartum plan
  • Een Facebook group met de Geboorte vanuit Kracht! “tribe”, waar jullie contact kunnen houden met elkaar en ervaringen uitwisselen. Dit is ook super waardevol wanneer jullie kleintjes geboren zijn
  • Korting op vervolg programma’s “Grip op Geboorte” en “Baby’s Blauwdruk“.

  Maar Geboorte vanuit Kracht! is niet voor iedereen. Mijn methodes zijn geen pufklasje die jou voorbereiden op die "even tanden op elkaar" ziekenhuisbevalling die ik in het begin noemde.  Ik wil ook helemaal niet dat jij jouw reis als moeder begint vanuit die beperkende en belemmerende standaard!


  Is dit programma voor jou?

  Je voelt dat je jouw kindje anders ter wereld wilt brengen dan de “standaard” bevalling;
  Je wilt weer leren vertrouwen op jouw intuïtie en de kracht en wijsheid van jouw lichaam;
  Je wilt samen met je (geboorte)partner goed voorbereid zijn en daar ook samen de nodige tijd en energie in steken;
  Je beseft je dat de programmeringen rondom geboorte, die wij vanuit de wereld om ons heen krijgen, niet dienend zijn en ook niet “de waarheid”;
  Je bent je bewust van de kracht van je mind en weet dat wat je gelooft en denkt jouw realiteit bepaald;
  Je weet dat geboorte enorme invloed heeft op jouw als moeder en bepaald hoe jouw kindje voor het allereerst in aanraking komt met de wereld.


  Dit programma is NIET voor jou!

  Wanneer je niet bereidt bent zelf de regie in handen te nemen vooraf en tijdens de geboorte van jouw kindje;
  Als je niet aan de slag wilt gaan met angstige of belemmerende gedachten;
  Wanneer je een realistische voorbereiding waarbij juist gesproken wordt over complicaties, interventies enz. liever uit de weg gaat;
  Als je zware psychische klachten of ernstige trauma’s hebt over gehouden aan een eerdere bevalling. Ik raad je dan aan daarvoor eerst specialistische hulp te zoeken.

  Deze vrouwen gingen jou voor

  Ik voelde mij in control en kalm tijdens de geboorte!
  Dankzij de verschillende tools en technieken kon ik mijn weeën beheersen en mijn dochter veilig baren zonder verdere interventies. Ik heb dankbaar gebruik gemaakt van affirmaties, hypnose, ademhaling, douche en muziek.
  Ik kijk zo goed terug op deze krachtige en geweldige ervaring! Bedankt Kim, voor het helpen en voorbereiden!
  Brenda
  We waren nu beter voorbereid 

  en goed geïnformeerd!

  Kim geeft veel uitleg en tips  over het verloop van de geboorte. Dit soort informatie hebben wij vanuit het ziekenhuis/verloskundige gemist tijdens mijn beide zwangerschappen. 

  We voelden ons nu beter geïnformeerd en konden ons hierdoor beter voorbereiden op keuzes die we moesten maken.

  Isabelle
  Iedereen zou deze cursus moeten volgen!
  Maar vooral het geboortezorg personeel in het ziekenhuis...

  Ik heb nu al zoveel gehad aan je fijne cursus. Ik merk dat ik er nu al anders in sta en dat mijn angsten voor een evt ziekenhuisopname al minder zijn. Ik denk dat ik deze keer ook veel beter weet wat ik wil en dat ook beter kan uitleggen.
  Heel erg bedankt voor je fijne cursus!

  Angelique
                     

  Veel gestelde vragen GvK!

  Als ik een keer live niet aanwezig kan zijn tijdens de groepsles, kan ik deze dan terug zien?

  Wanneer je niet alle live momenten mee kunt doen, hoef je niet bang te zijn dat je iets mist. De lessen worden opgenomen en kunnen achteraf terug gekeken worden. Aan jou de keuze of je live aanwezig bent via Zoom of dat je de opname terug kijkt in je eigen tijd.

  Is het nog te vroeg in mijn zwangerschap om mee te doen?

  Je kunt mee doen met dit programma op ieder moment in je zwangerschap. De meeste vrouwen zijn tussen de 20 en 32 weken zwanger, maar verder dan 32 weken kan ook. Stuur mij dan even een berichtje.
  Het is zelfs zo: hoe eerder hoe beter, want dan heb je meer tijd om alles te integreren en te zorgen dat je goed voorbereid bent, samen met je geboortepartner.

  Is het ook mogelijk om deze cursus privé te volgen?

  Jazeker, als jij dit programma, om welke reden dan ook, liever niet in een groep maar graag een op een wil volgen. Stuur mij een berichtje, dan plannen we een vrijblijvende kennismakings call in om te kijken of wij een match zijn om 1:1 te gaan samenwerken.

  Kan ik het bedrag ook in termijnen betalen?

  Jazeker, je kunt de betaling ook voldoen in 2 termijnen van €180,-
  Stuur mij hiervoor een berichtje.

  Mijn partner ziet het niet zitten om mee te doen.

  Partners, vooral mannen, kunnen in het begin behoorlijk sceptisch zijn, maar veranderen vaak in de grootste fans! Dit komt omdat de tools die worden aangeleerd gezond verstand, praktisch en zeer tastbaar zijn. Het andere grote voordeel voor partners is dat ze door alle kennis en tools een duidelijke, ondersteunende rol krijgen tijdens zowel je zwangerschap als je bevalling en dat is ongelooflijk waardevol voor jullie beiden!
  Als er specifieke dingen zijn waar hij/zij tegenaan loopt, kunnen jullie mij altijd om wat verdere informatie of advies vragen. Mocht hij/zij dan echt niet mee willen doen, dan kun je altijd een vriend(in) of familielid vragen.
  Het zou zonde zijn als jij daarom jouw kans voorbij laat gaan om ook jouw kindje ontspannen, zonder angst, maar vol vertrouwen in jezelf en jouw lichaam ter wereld te brengen.

  Is HypnoBirthing niet heel zweverig?

  Het is alles behalve zweverig! Je komt door oefeningen meer terug in je lichaam (en uit je hoofd). Eigenlijk is het niet meer dan het creëren van een positieve mindset.
  De principes van HypnoBirthing zijn allemaal gebaseerd op de biologie van het menselijk lichaam. Je leert hoe jouw lichaam en het geboorteproces precies werkt en hoe deze wordt beïnvloed wanneer we adrenaline afgeven, wat gebeurt wanneer een vrouw zich bang, verward, onveilig of niet op haar gemak voelt. Je krijgt tools en technieken die kunnen helpen om te voorkomen dat jou dat overkomt. Het draait eigenlijk allemaal om wetenschap en is dus alles behalve zweverig!!

  Is hypnose niet eng, straks kan ik er niet zelf uit terug komen of ga ik rare dingen doen?

  Wanneer je onder hypnose bent, ben je altijd nog zelf in control. Je bepaalt zelf wanneer je terug komt en je zult nooit iets doen of toelaten wat je normaal ook niet zou doen.
  Het is te vergelijken met het moment vlak voordat je in slaap valt, een hele diepe ontspanning.
  Je kunt het zien als de zoomlens op je camera, waarmee je inzoomt op overtuigingen, ervaringen en gewoontes die je niet duidelijk zijn op een bewust niveau. Het helpt om minder angstig en veel rustiger te zijn tijdens de bevalling, zodat jouw lichaam constant de nodige geboortehormonen kan aanmaken en jij soepeler bevalt en veel minder pijn en ongemak zal ervaren.

  Een bevalling overkomt je, dit kun je toch niet plannen?

  Dat je een bevalling niet kunt plannen klopt, het is zelfs van belang om te leren controle over het geboorteproces los te laten en mee te bewegen met wat je lichaam aangeeft. Maar dit kan alleen wanneer je weet hoe het geboorteproces werkt, wat er allemaal gebeurd in je lichaam. Alleen dan kun je de juiste omstandigheden creëren die precies samenwerken met je lichaam, je mind en je baby.

  Het werkt alleen als je thuis wilt bevallen.

  Hoewel HypnoBirthing een fantastisch hulpmiddel is voor vrouwen die kun kindje thuis ter wereld willen laten komen, is het ook zo waardevol (of eigenlijk zelfs JUIST zo waardevol) voor vrouwen die in het ziekenhuis willen bevallen. Hypnobirthing werkt OVERAL, of je nu thuis, in het ziekenhuis, in een geboortecentrum of zelfs in de auto bevalt!

  HypnoBirthing zorgt voor een pijnvrije bevalling.

  Ik wou dat ik alle vrouwen een pijnvrije geboorte kon garanderen, maar helaas is dat niet mogelijk. Pijn is zo iets persoonlijks: wat de ene vrouw pijnlijk noemt, is voor de ander “a walk in the park”.
  Hoewel het zeker waar is dat veel HypnoBirthing vrouwen praten over hun zachte, ontspannen geboorte, brulden andere vrouwen als leeuwinnen tijdens geboorte door de intense sensaties die ze voelen. Zelf behoorde ik tot de laatste 😉
  Beide ervaringen zijn HypnoBirths. Niets is gegarandeerd als het gaat om de bevalling, maar ik kan je dit beloven: Door alle kennis die je op doet en tools en technieken die je leert, zul je je zelfverzekerd voelen en uitkijken naar de geboorte! Dit heeft een enorme invloed op het vermogen van jouw lichaam om te bevallen, alle essentiële geboortehormonen kunnen dan rijkelijk vloeien, waardoor het geboorteproces makkelijker verloopt en tegelijkertijd jouw natuurlijke pijnverlichting optimaal haar werk kan doen. Zo beschik je over alle tools die je nodig hebt om een krachtige, pijnvrije, bovennatuurlijke geboorte ervaring te kunnen hebben.

  Je mag geen negatieve gedachtes hebben tijdens een HypnoBirthing geboorte

  et is heel normaal dat je soms negatieve gedachten, gevoelens of angsten ervaart voorafgaand of tijdens geboorte. Wel is het erg belangrijk om deze tijdens je zwangerschap te erkennen, zodat je ze kunt aanpakken en misschien uit eindelijk wel kunt loslaten. Wanneer je wegkijkt voor deze belemmerende overtuigingen en doet alsof ze er niet zijn, zullen ze onvermijdelijk op een ander moment naar de oppervlakte komen – vaak juist tijdens de bevalling wanneer je ze absoluut niet kunt gebruiken!
  Met Hypnobirthing wordt je je bewust van deze angsten en krijg je de tools deze aan te gaan en ze uit de weg te ruimen voordat je gaat bevallen. Alleen dan kun je met een positieve mindset, zelfvertrouwen en ontspanning je bevalling in gaan.

  Het is best een investering voor alleen de bevalling.

  Ik durf je met zekerheid te zeggen dat je van dit programma de rest van je leven de vruchten zal plukken!
  Hoewel jouw aanstaande bevalling er uiteraard onderdeel van uitmaakt, is het slechts één deel. Deze voorbereiding zal jou helpen om je samen met je geboortepartner op een nog dieper niveau te verbinden.
  Je neemt de tijd om werkelijk bewust te worden van het magische werk om een klein mens in je te laten groeien, terwijl je een expert wordt in het rustig en gemakkelijk navigeren door moeilijke of stressvolle situaties. Zo creëer jij jouw positieve geboorte ervaring zoals jij die wenst, hoe jouw kindje er uiteindelijk ook voor kiest om geboren te worden.
  En wanneer je dan na al die maanden eindelijk je baby in je armen hebt, worden al deze vaardigheden nog belangrijker bij het leren kennen van jouw kindje. Alles wat je tijdens je zwangerschap hebt geleerd zijn in feite tools voor het leven en zorgen dat jij vanuit jouw intuïtie en vol zelfvertrouwen jouw keuzes als moeder kunt maken.

  Twijfel je nog steeds over de investering?

  Ik ben altijd verbaasd dat we duizenden Euro's uitgeven voor onze trouwdag of aan de nieuwste, hippe babyspullen, maar als het gaat om de geboorte van ons kind, aarzelen we om een paar honderd Euro uit te geven!
  Maar weet je, het maakt jouw baby echt niet uit welke kleur de kinderkamer heeft en 90% van die dure babyspullen gebruik je binnen een jaar niet meer...
  Maar de herinnering - goed of slecht - aan de geboorte blijft de rest van je leven bij jou en jouw kindje.

  Wat houd je nog tegen?

  Als je helemaal tot hier bent gescrold, dan vertrouw ik erop dat er iets in jou je laat voelen dat dit programma voor jou het antwoord is, anders zou je hier nu niet zijn. Tegelijkertijd zal er waarschijnlijk een stemmetje zijn vol met twijfels, die zich afvraagt of dit wel iets voor jou is, of je niet beter een andere keer mee moet doen, of iets anders niet beter bij je past?

  Herkenbaar?
  Enerzijds wil je zo graag uitkijken naar de geboorte van jouw kindje en doen wat aan jou trekt. Zelf de regie houden tijdens geboorte, eerdere nare ervaringen aankijken en aangaan, maar het kan ook iets anders zijn. Dit voel jij zelf het beste.
  Anderzijds vind je het best spannend om jouw angsten en onzekerheden aan te gaan en heb je een stemmetje in jouw hoofd die jou graag wil houden waar je bent, want dat is zo lekker veilig.

  Het punt is lieve vrouw, dat je deze bevalling maar één keer kan doen, dus waarom zou je deze kans niet met beide handen aangrijpen? De verandering in mindset die je zoekt, begint bij het luisteren naar de stem van je intuïtie die jou leidt naar autonomie en zelfbeschikking, naar Geboorte vanuit Kracht!

  Dat is de eerste stap naar een mooie en bekrachtigende geboorte ervaring voor jou en misschien nog wel belangrijker: jouw kleintje!
  Want weet je, dit gaat niet alleen om jou…
  De manier waarop onze kindjes ter wereld komen heeft groot effect op de rest van hun leven.
  Is hun eerste indruk van de wereld buiten jou stressvol, ingewikkeld en traumatisch?
  Of is deze kalm, vredig en liefdevol?
  Waar wacht je nog op? Ik hoop oprecht je te mogen verwelkomen.

  Want lieve mama, er is geen betere investering
  dan de investering in jouw kindje en jou zelf!